13235999_10206816727512531_28784047_n

Prasówka

KRÓLEWSKIE NIEFILTROWANE – Warsztaty w studiu CookUp

Piwo Królewskie Niefiltrowane

Piwo Królewskie Niefiltrowane to prawdziwe warszawskie piwo o naturalnie świeżym smaku i wyraźnie wyczuwalnej goryczce. Jest warzone ze słodów jęczmiennych i pszenicznych,  jak niegdyś bez procesu filtracji. Dzięki temu zachowuje wyjątkowe walory smakowe, ma gęstą pianę oraz jest naturalnie mętne.

Zarówno receptura jak i opakowanie piwa powstały z inspiracji klimatem dawnej Warszawy i nawiązują do stołecznych tradycji. Królewskie Niefiltrowane zaprasza w czasy, gdy świeże piwo prosto z budki najlepiej smakowało w towarzystwie autentycznych warszawskich dań.

Jerzy Nogal – pasjonat warszawskiej kuchni

Zapalony tropiciel warszawskich smaków, skutecznie ocala od zapomnienia kulinarne tradycje stolicy. W przeszłości był między innymi szefem kuchni w Mjodzie, Burger Kitchen i Czarna Bar. Wiedzę o stołecznych klimatach zdobywa między innymi podczas wypraw na targ i długich rozmów o przyjemnościach jedzenia z prawdziwymi warszawiakami.

Jeśli jest ktoś, kto zasługuje na miano eksperta od warszawskości w kulinariach, to z pewnością on. Słynie z tego, że potrafi robić pyzy w słoikach, które przebijają nawet te kupowane na Bazarze Różyckiego.

Znawca lokalnych tradycji, podczas warsztatów w Studiu CoockUp poprowadzi kulinarną podróż w przeszłość Warszawy. Tego wieczoru powstanie menu jak za dawnych czasów i wspólnie z Królewskim Niefiltrowanym wrócą dawne czasy, kiedy mieszkańcy stolicy jadali raki z Wisły i flaki z Gocławia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *