e150aae7-819c-442b-803a-3888e3f8b726

MOMU

Marcin Wachowicz – twórca jednych z najmodniejszych konceptów tj. AIOLI inspired by MINI czy kultowej już Banjaluki wraz ze swoim teamem, ponownie po rebrandingu miejsca otworzył restaurację MOMU przy Palcu Teatralnym. Jest to ważne wydarzenie w środowisku gastronomii, bo jak się okazuje jest to jedyny taki koncept w Polsce.

„Sercem nowego MOMU jest piec, który sprowadziliśmy z USA – piec opalany drewnem. Jest on fundamentem nowej kuchni MOMU – zaznacza Marcin Wachowicz. Bardzo zależy nam aby po prostu zdrowo i uczciwie karmić naszych Gości i dołożymy wszelkich starań by nie zawieść ich oczekiwań” – dodaje.
„Piec zapewnia autentyczność grillowanej potrawy, dzięki wolnemu opalaniu drewnem olchowym czy owocowym. Potrawy takie jak mięsa czy warzywa przesiąkają smakiem i zapachem grilla, uzyskując tym samym niepowtarzalny smak, kolor, fakturę oraz zapach” mówi Sebastian Ruta – Szef Kuchni MOMU.

„Pieczenie dymem” to naturalny tradycyjny sposób pieczenia powracający do naszych korzeni czy sposób naszych mam i babć. W kuchni MOMU nie używa się konserwantów i zbędnych ulepszaczy. Prostota i jakość to „coś”, na co stawiamy od samego początku.
Zapraszamy do MOMU na ul. Wierzbową 9/11 w Warszawie.

 

MOMU – PIECZEMY DYMEM
Tradycja,
Naturalność,
Prostota,
Jakość,
Regionalizm,
Kuchnia:
Sercem kuchni jest Piec (jedyny taki piec w Polsce) sprowadzany z USA, który mięso, ryby, warzywa, owoce, sery — piecze dymem, bez konserwantów i wszelkich ulepszaczy wydobywając 100% smaku i aromatu serwowanych potraw. Pieczenie przy użyciu naturalnego, specjalnie wyselekcjonowanego drewna codziennie transportowanego z Łomianek spod Warszawy.

Karta Menu to nietuzinkowe, kreatywne połączenie znanych składników opisanych w prosty przystępny, zrozumiały sposób dla każdego. Polscy dostawcy to jeden z elementów układanki kuchennej stanowiący nie tylko o regionalizmie, ale także o jakości używanych produktów np. ziół kupowanych na Hali Mirowskiej, warzyw i owoców na Broniszach.

Bar jest uzupełnieniem kuchni, która odgrywa pierwszoplanową rolę, oparty na klasycznych alkoholach tj. wina, niszowe piwa czy whisky. Drinki czy koktajle wędzone dymem odpowiednio dobrane do potraw karty menu.

MOMU po krótkiej przerwie robi ukłon w kierunku tego, co każdemu z nas jest dobrze znane i za czym dziś tęsknimy — do tradycji, przyrządzania, podawania i celebrowania jedzenia. Poprzez wielki szacunek do jedzenia — doceniamy prostotę i niewymuszoną naturalność. Stawiamy na regionalizm, jakość i doświadczenie nie tylko swoje, ale naszych partnerów również. Łączymy kuchnię, bar sztukę i muzykę w jedną całość — to miejsce powstałe z myślą o potrzebach i emocjach naszych przyjaciół Gości i nas samych.

MOMU ma miejski, offowy charakter ze strefą chilloutu. „Freekowy”, pełen niewymuszonego luzu lokal o niebanalnej przestrzeni dla świadomego trendów żywieniowych gościa, dla którego kuchnia jest czymś więcej niż po prostu zaspokojeniem głodu.

MOMU
ul. Wierzbowa 9/11
Warszawa
Facebook: facebook.com/MOMU

Instagram: @_momu._

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *